Telefoon Menu
Facebook

Auto theorie les

Grotere slagingskans voor je theorie examen

Kosten auto theorie

Het CBR adviseert kandidaten om theorieles bij een rijschool te nemen. Daarbij worden de principes achter de regels uitgelegd, waardoor je het beter kunt begrijpen en onthouden. Rijscholen gebruiken goed lesmateriaal van gespecialiseerde uitgevers. Leren uit een theorieboek zou volgens het CBR minder effectief zijn, omdat je daarbij vooral plaatjes leert herkennen in plaats van verkeersinzicht op te bouwen.

De examenresultaten bij het CBR wijzen erop, dat kandidaten die enkele theorielessen bij hun rijschool hebben gevolgd een grotere slagingskans hebben dan kandidaten die alleen zelfstandig gestudeerd hebben met een boek of CD-ROM. Gezien de vele herkansingen zijn examenkandidaten die theorieles genomen hebben goedkoper uit dan op de individuele manier.

Uiteraard bieden wij je ook de mogelijkheid tot het volgen van theorieles bij onze rijschool! 

Theorie-examen

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt, ontvang je een uitslagformulier  Dit formulier kun je bij het begin van het praktijkexamen aan de examinator samen met enkele andere documenten tonen. Je mag alleen theorie-examen doen als je Zestien jaar of ouder bent. Voor de bromfiets is dit uiteraard 15,5 jaar.

Het theorie-examen

Het theorie-examen bestaat per 1 Maart 2009 uit vijfentwintig gevaarherkenningsvragen: waarvan er minimaal dertien  goed beantwoord moeten zijn. Daarna krijg je dertig vragen over wet- en regelgeving en tien over verkeersinzicht dit zijn ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Je moet er minimaal vijfendertig vragen goed beantwoorden. De vragen worden mondeling gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties op grote tv-monitoren. Je kunt de vragen ook meelezen. Je beantwoordt de vragen met drukknoppen in de tafel.

Direct een uitslagformulier

Het examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de informatie vóór de examenvragen. Daarna stelt de computer direct de uitslag vast. Als je slaagt,(of zakt) krijg je een uitslagformulier per mail toe gestuurd. Daarbij zit een lijst met alle examenonderwerp.

Examen reserveren

Het theorie-examen kun je op verschillende tijden afleggen in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Wij kunnen het examen voor je reserveren, maar je kunt dat ook zelf doen via de reserveringswebsite van het CBR.

Wat moet je meenemen?

Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen:

  • De theorie-oproepkaart (deze kun je tegen betaling verkrijgen bij onze rijschool);
  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs;

Examen in andere talen

Het CBR neemt ook theorie-examens voor de personenauto af in het Engels.              Dat gebeurt met een hele groep kandidaten tegelijk. Je moet hiervoor vooraf reserveren. Daarnaast kun je individueel een examen afleggen met behulp van een tolk, die je zelf moet inhuren. Voor een theorie-examen in een andere taal en een individueel examen betaal je een toeslag aan het CBR.

Heb je nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de het theorie-examen. Neem hiervoor gerust contact op met onze rijschool of met het CBR. 
 

Kosten auto theorie

Kosten auto theorie

Rijschool van de Pol verzorgt zijn eigen theorie lessen als voorbereiding op het theorie examen. De kosten voor het theorie-examen worden verrekend via de rijschool (ons dus). Wanneer je gereserveerd hebt via de reserveringssite van het CBR betaal je met iDEAL.

Theorie-examen kosten per 1 januari 2019:
Theorie-examen Personenauto € 33,00
Toeslag voor individueel examen € 56,45
Toeslag klasikaal personenauto andere talen € 5,50

Stel je vraag

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Naam*
E-mail adres*
Telefoon*
Woonplaats*
Uw reactie*
Verstuur formulier
Rijschool J.H. van de Pol
Ebbenhorst 24 - 3905 VA Veenendaal
Telefoon: 0318-518562 / 06-10240470